Най-добрите начини да използвате кръгъл килим във вашия дом


Вярвате или не в много случаи кръглият килим може да бъде най-добрият избор за форма на килим за жилищно пространство. И така, кога трябва да обмислите използването на кръгъл килим вместо най-често срещаните правоъгълни килими?


Защо да изберете кръгъл килим?

Блог за кръгли килими

Кръглите килими привличат окото около стаята с плавно движение, създавайки този малък допълнителен интерес, както и добавяйки топлина и заземяване на вашето жизнено пространство.

Те са перфектният избор за малки стаи, неудобни кътчета, детски пространства, ъглов живот и не на последно място входове.

Кръглият килим също ще ви помогне да създадете стилен и сплотен вид в дома си.


Перфектни места за кръгли килими:

1. Кръгли килими в малки стаи

Ако холът ви е малък, ограничен от стени или ако живеете в апартамент, малък трик, който интериорните дизайнери често използват, за да подмамят окото да мисли, че пространството е много по-голямо е кръгъл килим.

Защо? Тъй като кръглият килим помага да се създаде плавно движение в стаята, окото ви ще следва извивките на килима, създавайки илюзията за повече пространство.

Добавянето на голям правоъгълен килим към малка стая може да бъде голяма грешка в дизайна, тъй като може да загради пространството и да го накара да се чувства още по-малко, отколкото всъщност е.

Друг малък трик, който трябва да запомните за малко пространство, е да оставите място около килима си, така че да можете да видите дъските на пода или плочките.

Оставете разстояние поне 20-30 см от стените си, тъй като отново това помага да се създаде илюзията, че стаята е по-голяма, отколкото е, в противен случай просто ще изглежда като килим от стена до стена.

Кръглият килим винаги ще направи стаята да изглежда по-отворена и по-голяма, отколкото е в действителност.


2. Кръгли килими, оформени с мебели

Извити, арт деко, букле мебели са много на мода в момента и чудесен начин да завършите тези зашеметяващи мебели е чрез добавяне на кръгъл килим. Той помага да се подчертаят извивките на тези красиви мебели.

Поставянето на предните крака на красива мебел или фотьойл върху килима помага да се създаде усещане за баланс и сплотеност в стаята.

Дизайнерите често поставят кръгъл килим в кътче или ъглово пространство на стая с красив стол, поставен върху него, тъй като кръгъл килим, който седи на открито, създава объркване в пространството, освен ако не е много голям кръгъл килим.


3. Какъв размер килим е подходящ за маса за хранене

Кръгли килими под кръгли маси за хранене са просто класика.

Уверете се, че килимът е точният размер за под масата. Ако имате маса за хранене с 4 места, кръгъл килим с диаметър 160 см е перфектен избор.


4. Използвайте кръгъл килим в входната част или антрето.

Първите впечатления са всичко, когато влезете през входната врата в дома си. Създаването на сплотен външен вид във вашия вход е идеалният начин да посрещнете хората в дома си и кръгъл килим е чудесен за постигане на това.

Празното мъртво пространство след входната врата може лесно да бъде оформено с помощта на елементи като кръгъл, фотьойл, кошница и огледало. Създаване на пространство, където можете да седнете, да обуете обувките си или бързо да проверите грима си, преди да избягате през вратата.


5. Използвайте кръгъл килим в кът или празен ъгъл на хола си

Мъртвите празни пространства просто крещят за някакъв стил, който да помогне за добавяне на допълнителна текстура и интерес към стаята. Чрез добавяне на малък кръгъл килим, стол и странична маса създавате свое собствено малко пространство за отдих и гушкане с книга и чаша!

 

6. Използване на кръгъл килим в детска стая

Ново бебе на път? Оформянето на детска стая може да бъде най-вълнуващото забавно нещо, което трябва да направите, когато очаквате бебето си. С две ръце бихме препоръчали кръгъл килим за детска стая.

Кръглите килими могат да бъдат поставени до или пред леглото или люлката, застъпването леко под леглото ще помогне да се внесе уютен вид в стаята.


Пазарувайте нашата гама от кръгли килими