Килим или пътека - кой от тези два продукта е подходящ за Вашия коридор?

Аранжирате нов апартамент и се чудите дали да изберете килим или пътека за Вашия коридор? Или може би искате да промените малко декора и да добавите по-модерни акценти към него? От тази статия ще научите кое решение да изберете, за да може Вашия избор да е както практически, така и естетически издържан!

Килим за коридор? Какво да изберете: естетиката или функционалността?

Коридорът е едно от онези помещения, на които несъмнено трябва да се обърне най-голямо внимание при планирането на интериора. Въпреки че това може да изглежда съвсем незначително, всъщност той е от решаващо значение за комфорта и влияе върху начина, по който се възприема апартамента. Защо? От една страна, това е място, което се използва интензивно от членовете на домакинството, а от друга, това е своеобразна визитка, която свидетелства за вниманието ни към естетиката и тенденциите още от прага на дома. Ето защо си струва да помислите не само за избора на мебелите, които ще улеснят използването на коридора и ще подчертаят неговия характер, но и за аксесоарите.

Един от най-важните аспекти е този с какво ще покриете пода, плочките, за да придадете на цялата аранжировка по-уютен, домашен характер. Кой е по-правилния избор: една модерна пътека в коридора или може би килим и пътека? Не забравяйте, че отговорът на този въпрос трябва да бъде продиктуван не само от Вашите предпочитания, но също така да засяга практическите аспекти. Коридорът е помещение, в което влизате директно отвън, така че бързо се замърсява и изисква често почистване, така че не съвсем функционалните решения, като ценен персийски килим от истинска вълна, може да се окаже неподходящ избор. И така, какво да изберете? Предлагаме Ви няколко решения!

Защо си струва да изберете килимна пътека за Вашия коридор?

Идеална алтернатива на килима в такъв тип помещение, което е коридора ще бъде килимната пътека. Това е решение, което съчетава най-важните предимства на елегантен килим и практичната пътека. Тя предпазва пода от повреда и в същото време се откроява красиво на фона на него, придавайки на помещението по-уютен вид. Предимството на килимните пътеки е, че можете да подберете техните размери според Вашите нужди, например като поставите такъв аксесоар централно на пода и оставите видима част от пода около килимната пътека. Важно е да направите правилния избор на килими и пътеки, за да бъде вашия дом стилен и уютен.

Каква килимна пътека да изберете?

Искате да изберете подходяща килимна пътека за Вашия коридор? Тук отново трябва да повторим, че най-важен е балансът между дизайна и функционалността. Да, този тип допълнение трябва да се съчетае с мебелите, цвета на стените и пода или най-добре е да бъде своеобразна подсказка на подредбата на хола, към който насочва коридора. Но също толкова важно е пътеката да отговаря на някои важни критерии. Най-добре е да се отличава с къс косъм – така ще избегнете необходимостта да я почиствате постоянно от животински косми, кал или прах. Подходящи като пътеки за коридора са малките струнни килими, плоскотъканите или сизаловите, без козъм. Това е опция за тези, които не харесват да прекарват свободното си време в почистване. 

За какво друго да не забравяте при избора на пътека за коридора?

Не искате да съжалявате, че сте закупили пътека за коридора? Обърнете внимание и на няколко други аспекти, които влияят на комфорта при използване на това помещение. Специалистите съветват да избирате за коридора пътеки с гумирана подложка, тоест такива, които предотвратяват плъзгането по плочките. Противоплъзгащата пътека за коридора има още едно значително предимство: не се навива и не се събира, така че изглежда елегантно дори в случай на много интензивно използване на коридора от деца или домашни любимци. Ако Вашият коридор е изключително малък, вместо пътека можете да използвате гумена изтривалка.

Килимът за коридор е много стилен вариант, но ние знаем по-добро решение - килимна пътека - продукт, който съчетава дизайн с функционалност и е подходящ за такива помещения като коридор. Разгледайте нашия магазин и намерете подходяща пътека за Вашия дом!