Изборът на перфектния килим за хола понякога е истинско предизвикателство. Особено ако трябва да избираме измежду хиляди десени, милиони цветове, да решаваме какъв размер да бъде и какво влакно е най-подходящо за ежедневието.

За да направим тази задача малко по-лесна, подготвихме нашия списък с най-модерните килими.

  1. Контрастна комбинация от бяло и черно

Модернистичните шарки придават на интериора уникален характер, а благодарение на безвременната комбинация от цветове, те са подходящи в съчетание с всеки друг цвят. В допълнение, те са изработени от полипропиленова прежда, която запазва трайността на цвета, изключително устойчива е на търкане, също така има антиалергични и антистатични свойства.

  1. Килими тип shaggy

Изборът на рошави килими в приглушен цвят за всекидневната е идеалното решение за хора, които търсят универсален аксесоар, който да им служи години. Стаята с такъв килим става по-уютна, стилна и комфортна. Влакното, което прави сензация сред вълнените тъкани, е микрофибърът - той е изключително нежен, но в същото време еластичен, издръжлив, килимите от тази прежда имат уникална дълбочина на цвета и фин, елегантен блясък.

  1. Орнаменти

Килимите с такава изразителна шарка оживяват интериора, придават му хармония и изключително елегантна атмосфера. Нашите килими с орнаменти са допълнително изработени от акрилни влакна, които идеално имитират вълна, перфектно изолират топлината, устойчиви са на бактерии, ензими и мухъл.

  1. По-близо до природата

Това е една от най-новите тенденции, използвана предимно в скандинавски и еко стил интериори. Моделите, отнасящи се до природата са подходящи в комбинацията с топли цветове, бяло, дърво, естествено зелено. Килими, имитиращ камъни, планински пътеки или пустинен пясък, определено привлича вниманието, затова е препоръчително да го допълните със семпли аксесоари.

  1. Мароканска детелина

От няколко сезона мароканската детелина е водеща в най-новите тенденции в интериорния дизайн. Първоначално само в черно-бял вариант, понастоящем хваща окото с богата гама от цветове. Интериорът, декориран с такъв килим автоматично става по-весел, по-ярък и насърчава да прекарвате възможно най-много време в помещението. Килимите с такава шарка внасят перфектна хармония в интериора, подправена с щипка оригиналност, а уникалният им дизайн разнообразява дори скромните аранжировки, превръщайки се в техен основен елемент.

  1. Винтидж стил

Винтидж килимите се отличават с интересен и същевременно фин завършек, като изглеждат зацапани от времето, което им придава изключителен чар. При този тип килими цветовете плавно преливат един в друг създавайки впечатление за засенчване, няма ясни граници, всичко е размито, което ги кара да изглеждат като истински абстрактни произведения на модерното изкуство. Допълнителен ефект им придава влакното, което е изрязано по уникален начин. Килимите в стил винтидж са създадени както за класически аранжировки, така и за модерни минималистични интериори.

  1. Килими с геометрични десени

Идеално предложение за хора, които ценят семплостта с щипка авангардност, високото качество и прецизност на изработката. Фината изработка, която е съобразена с модерните тенденции прави килимите от този стил идеален фон за почти всички видове аранжировки. Перфектната комбинация от цветове означава, че този модел ще допълва интериора, но няма да го доминира.

  1. Съчетание от десени

Комбинацията от различни дизайни в един интериор внася голяма доза вдъхновяваща бъркотия в подредбата. Това не винаги означава прекалено изобилие, тъй като умелата комбинация от десени прави стаята енергична, позитивна и оригинална. Предложение за хора, които са смели и с характер. В този случай си струва да изберете полипропиленов килим, поради изключително ниската цена, а ако се отегчите от него, ще можете да го сменяте от време на време.

  1. Фини цветове

Килимите във фини нюанси на бежово и кафяво са безопасен избор за класически, елегантни и безвременни аранжировки. Подобно на килимите в нюанси на сивото – той ще бъде универсален и практичен аксесоар, няма да засенчва останалите елементи, а ще внесе голяма доза уют в хола, ще озари стаята и вероятно няма да омръзне толкова бързо, колкото килимите в изразителни шарки или цветове.

  1. Силен цветен акцент

От много години белите мебели са истинска сензация – както в кухнята, така и в хола и банята. Подобно светло помещение изисква аксесоар, който да разчупи цветовете, но да запази елегантността и да подчертае вкуса на собственика. Черният или белия килим тук подхожда перфектно, тъй като идеално ще раздели стаята на помощна и релаксираща зона. Той хваща окото и придава представителен вид на всекидневната, въпреки еднородния цвят, тези килими не потискат стаята, а напротив, дори я оживяват и я правят много стилна.